Informatikai hálózat építése

Vezetékes és vezetéknélküli informatikai hálózatok kiépítése.

Számítógépes hálózat nélkül ma már egy cég működése sem elképzelhető. Tudta, hogy a megfelelő hálózatépítés nemcsak az internet kiépítéséhez fontos? Talán Ön is tapasztalta már, hogy lassan minden műszaki berendezés összeköttetésbe kerül az informatikai hálózattal.

Mit jelent a hálózatépítés?

A hálózat kiépítésén az új rendszer megvalósítását értjük, amely az alábbi folyamatot jelenti:

 • Igényfelmérés: közösen megtervezzük, ki hol fog dolgozni és milyen eszközöket használ. Megbeszéljük a számítógépek, telefonok, nyomtatók, szerverek-, és egyéb eszközök helyét.
 • Tervezés: kiválasztjuk az optimális kábelezési rendszert és a nyomvonalat, meghatározzuk a tartalék végpontok mennyiségét és elhelyezkedését.
 • Építés: védőcsövezésbe, tálcára, álpadló alá, vagy csatornába elhelyezzük a kábeleket, kiépítjük a vezetékezést majd felszereljük a falicsatlakozókat és a központi elosztóban (rack szekrényben) a patch paneleket. Mérünk, dokumentálunk.
 • Átadás: a megvalósult, műszeresen átmért hálózatot adjuk át.

Mit jelent a hálózatüzemeltetés?

 • Javítás: Ha a hálózat meghibásodik, azonnal javítjuk. A kiszakított csatlakozótól a beázott kábelig minden javítási munkálatot ránk bízhat!
 • Bővítés: Mindig készek vagyunk új végpontokkal bővíteni meglévő hálózatát. Ha elkészült akkor mérünk, átadunk.
 • Költözés: Előfordul, hogy nincs több hely a bővítésre, és a cég a költözés mellett dönt. Ilyenkor az új telephelyen kiépítjük a hálózatot (tudják: felmérés, építés, átadás, -garancia), majd a teljes rendszert üzembe helyezzük az új helyszínen.

Célunk:

 • stabil, időtálló hálózatot kiépíteni ügyfeleink számára
 • költséghatékony megoldást választani, így megóvni ügyfeleinket a felesleges kiadásoktól

Pontos tervezés

A kiépítésre kerülő számítógép hálózatot rendszergazda szakembereink előzetes felmérést követően az Ön igényeit figyelembe véve tervezik meg. A tervezést követően pontos árajánlatot készítünk és a munkafolyamatot határidőzzük.

Egyedi igények figyelembe vétele

A számítógépes hálózat tervezés során az Ön egyedi igényeit figyelembe véve kerül kivitelezésre a teljes hálózat. A fali csatlakozók, kábel elvezetések személyre szabottan kerülnek kialakításra.

Vezeték nélküli WIFI hálózatok

Megbízható és minőségi eszközök felhasználásával stabil és biztonságos vezeték nélküli hálózatot is telepítünk. Döntsön Ön, munkája során vezetékes vagy vezeték nélküli WIFI hálózat kiépítését szeretné megvalósítva látni.

Bizonyára Önben is felmerül a kérdés, hogy a cégében milyen típusú hálózat működik a legjobban. Ne törje tovább a fejét: hosszú évek tapasztalat során kiválasztottuk a leghatékonyabb megoldásokat.

Réz kábelezés a megbízható és gyors hálózatért

Egy megbízható vállalati hálózat kiépítéséhez a legjobb megoldás a kábelezés. A vezetékes hálózat gyorsabb, stabilabb csatlakozást biztosít, mint a vezeték nélküli, és egy sor kényelmetlenségtől kíméli meg a vállalatot. A vállalati hálózatépítéshez leggyakrabban csavart érpáras réz kábelt használunk.

3 ok, amiért a réz-kábelezés minden informatikai hálózat alapja:

 • univerzális, minden korszerű eszköz támogatja
 • csatlakoztatása minden eszközhöz egyszerű és teljesen szabványos
 • könnyen bővíthető

Azonban nemcsak a szakszerű beüzemelést vállaljuk, hanem azt is, hogy az Ön cége számára megfelelő réz hálózatot válasszon.

Elég Önnek 1 GBps sebesség?
Akkor Önnek Category 5E kábelre van szüksége, ami nem igényel árnyékolást.

Kihasználná a 10 GBps sebességet?
Az árnyékolt Category6A kábel kielégíti igényeit.

Bármilyen felépítésű is az Ön informatikai rendszere, biztos lehet benne, hogy kiválasztjuk az Ön számára leginkább működőképes hálózati rendszert.

Tisztában vagyunk az árakkal és nem hagyjuk, hogy cége felesleges költségekbe verje magát!

Stabil és nagy hatósugarú Wi-Fi hálózat

A Wi-Fi népszerűsége napjainkban meredeken növekszik. Bár a Wi-Fi hálózat lassabb és kevésbé megbízható, mint a kábeles, megvannak a maga vitathatatlan előnyei. Mindenképpen javasolt egységes, menedzselt Wi-Fi hálózatot is kiépíteni, ha:

 • cégének zárt körű belsős, és vendégek számára fenntartott nyilvános hálózatra is szüksége van
 • gyakran fogadnak vendégeket, akiknek szintén szükségük van arra, hogy használják a hálózatot
 • nagy kiterjedésű az iroda, így több antennára és nagy hatósugárra van szükségük, gyakori a készülékek helyváltoztatása

Fontos szembenézni egy egyszerű ténnyel, amit nem mindenki lát be:

Az otthonokban használatos Wi-Fi a legtöbb munkahelyen nem megfelelő

Az olcsó, 2,4 GHz-en működő Wi-Fi routerek otthon jól működnek, de a legtöbb vállalkozás méreteivel nem tudnak megbirkózni. Hatósugaruk túl kicsi, jelerősségük nem elegendő ahhoz, hogy 5-10 számítógépnek elegendő hálózatot biztosítsanak.

Gyakran látunk olyan, átmeneti megoldásokat, hogy a cég két, alacsony hatósugarú Wi-Fi routert használ. Higgyen azonban tapasztalt informatikusainknak: a két hálózat között mindig lesznek hézagok, ahol a kapcsolat megszakad, és az adatok elveszhetnek. Ez, amellett, hogy veszélyes és kényelmetlen, nem is elegáns megoldás.

Önnek olyan Wi-Fi hálózatra van szüksége, mely:

 • elég stabil ahhoz, hogy a vállalat összes számítógépét kiszolgálja
 • a vállalat teljes területét lefedi
 • mozgás közben az antennák közötti váltáskor a kapcsolat nem szakad meg

A közvélekedéssel ellentétben az 5GHz és 24GHz-es, professzionális és megbízható Wi-Fi rendszerek már egyáltalán nem jelentenek komoly kiadást. Egy profi Wi-Fi hálózat azonban precíz mechanikai beállítást és komoly programozást igényel. Tapasztalt szakemberre van szüksége, hogy a Wi-Fi hálózat úgy működjön, ahogy azt Ön elvárja.

Kábel és Wi-Fi együtt?

A legtöbb ügyfelünknek vezetékes és Wi-Fi hálózatra egyaránt szüksége van. Természetesen ez sem akadály. Így az Ön cége egyszerre élvezheti a kábelek adta sebességet és a Wi-Fi adta mozgásszabadságot.

5 ok, amiért ügyfeleink szeretnek minket:

 • Segítünk megtervezni a valódi igényeket kiszolgáló hálózatot.
 • A munkát pontosan kezdjük és határidőre befejezzük.
 • A munkavégzés során rendet és tisztaságot tartunk.
 • Az elkészült hálózatot lemérjük és garanciát válllalunk a működésére.

Az Ön cégének is szüksége van egy új, hatékony vállalati informatikai hálózatra?

Forduljon hozzánk bizalommal! Egész Somogy megye területén vállalunk hálózatépítési munkálatokat, közben garantáljuk a gyorsaságot, szakértelmet és precizitást.


Kapcsolatfelvétel

Minőségi eszközökkel, kiemelkedő szolgáltatással és szakképzett, tapasztalt szakemberekkel segítünk ügyfeleinknek

Mindezt a lehető legjobb ár/érték arány megtartásával, garancia vállalással!

Kapcsolattartó

Mati György E.V.
8719 Böhönye, Fő utca 105/1

Adószám

68236973-1-34

Nyilvántartási szám

51448701

Telefonszám

+36 30 409-0323

Email cím:

gyorgy@mati.hu

Számlaszám:

Mati György
11773432-01947834
OTP Bank